м. Чернівці
Професійно-технічне училище №8
+38 (0372) 50-61-38

   Неможливо побувати у полоні смаку без хорошого фахівця з приготування їжі, але секретом успіху буде – вміння обслуговувати відвідувачів. Перші офіціанти з’явилися в Древньому Єгипті 6 тисяч років тому назад. Слово «офіціант» німецького походження і в перекладі означає «служити», «виконувати».

Офіціант повинен володіти здібностями актора, дипломата, лікаря-психіатра, мати добре розвинену мову, чітку дикцію, приємні риси обличчя, гарну поставу та ходу. Він має бути ввічливим, дотепним фізично витривалим, винахідливим та люб’язним. За день офіціант набігає до 3 км шляху та переносить до 3 тонн вантажу. Офіціанту доводиться обслуговувати відвідувачів, що займають різне соціальне становище — від робітника до президента. Щоб вміти спілкуватися з гостями різного віку та соціального становища, офіціанту необхідно вчитися підтримувати розмову, знати історію свого міста і свого народу, добре розумітися на кулінарії, на алкогольних і безалкогольних напоях з країн всього світу, враховувати етикет та національні звичаї інших народів, зокрема, туристів.

Бармен — професія, яка з'явилась понад сто років тому. Назва професії походить від англ. bar, що означає загородка, прилавок, стійка, які
відгороджують продавця від покупця. Професія бармена ставить певні вимоги до індивідуальних якостей людини. Найважливіші з них: вміння
проникати в духовний світ багатьох людей, бути надзвичайно комунікабельним, вміти вислухати про наболілі проблеми людини, співчувати та створювати настрій клієнтам.

Новини
Постановою Кабінету міністрів України від 12 червня 2020 р. № 480, підпунктом 1 пункту 4 якої фактично було заборонено проводити пробне ЗНО в закладах освіти!
червня 13, 2020
ВСТУПНА КАМПАНІЯ У ПРОФТЕХИ 2020 ВІД МОН, ЗАКЛАДІВ І РОБОТОДАВЦІВ — ВІДЕО
травня 26, 2020
День матері Україна традиційно відзначає у другу неділю травня.
травня 10, 2020
8 травня Україна відзначає День пам'яті та примирення.
травня 08, 2020
Від усього серця вітаємо Вас із солодким професійним святом — Днем Кондитера! Бажаємо найсмачніших рецептів і творчого натхнення, геніальних ідей і нових кондитерських шедеврів! Грандіозних досягнень, успіху в улюбленій справі і багато солодких моментів у…
травня 03, 2020
Default Image
квіт. 24, 2020

До уваги! Термінова інформація!

До уваги! Інформація про можливість отримання продуктових пакетів працівників навчальних…
Default Image
квіт. 16, 2020

Флешмоб “Світле Христове Воскресіння”

Чистий четвер українці традиційно присвячують підготовці тіла і душі до святкування…
Default Image
квіт. 13, 2020

Здорове харчування в умовах карантину

Здорове харчування в умовах карантину. Як правильно харчуватися під час карантину? Чи…
Default Image
квіт. 06, 2020

Професійна освіта в умовах карантину!!!

Навчальний процес здійснюється дистанційно за розкладом.
ПТУ №8 @ Всі права захищено.