м. Чернівці
Професійно-технічне училище №8
+38 (0372) 50-61-38

     Якщо людиною професія обрана за власним покликанням, особистісними намірами та здібностями, то праця стає джерелом натхнення, приносить задоволення, радість і фінансову стабільність. Саме такою професією споконвіку вважалась професія кравця.
    Кравець - це фахівець у сфері надання послуг населенню, це спеціаліст, який допомагає створити власний стиль, одягнутися модно та елегантно. Фахівці цієї спеціальності -люди творчі, талановиті і відповідальні. Професія ,,Кравець’’ дає можливість зайнятися трудовою діяльністю, розпочати власну справу або працювати на підприємствах різних форм власності, адже попит на фахівців з кравецької справи на ринку праці є високим.

Агент з організації туризму – це фахівець , який для Вас складе сценарій казкової подорожі неймовірними чудесами світу. Агент з організацій туризму має можливість не лише подорожувати по всьому світу, але й відкривати для себе таємничі історичні події різних місцевостей; познайомитися з найрізноманітнішими та колоритними традиціями різних народів та національностей; побачити на власні очі всю красу та захоплюючі краєвиди всього світу, які захоплюють дух; дізнатися історію найстародавніших та сучасних архітектурних пам’яток. Він може прокладати шлях для початку подорожі по світу чудес не тільки для себе, а й для всіх бажаючих побувати в казці.

Адміністратор – це багатогранна та унікальна особистість. Адміністратор – це особа, яка здійснює роботу з якісного та ефективного обслуговування відвідувачів, консультує їх із питань, які надає підприємство. Адміністратора можна зрівняти з годинниковим майстром, він
налагоджує роботу в колективі, а також веде контроль за виконанням всіх завдань; створює атмосферу сімейного затишку в колективі та для
відвідувачів. Це сувора, відповідальна та вимоглива особистість, але й одночасно чуйна та доброзичлива.

Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого.
Кухар – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити.
Щоб стати кухарем необхідно мати хороший смак, творчу натуру. Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалася протягом сторіч, вона багата на традиції, вирізняється розмаїттям страв. Наш народ любить і готує страви української національної кухні, чимало з яких зажили світової слави. Важка, але одночасно цікава професія кухаря, вона приносить людині велике моральне задоволення.

Професія КУХАР-КОНДИТЕР – складна і потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але й багатьох знань та вмінь. Кондитер повинен мати стабільну увагу, мати розвинене наочно – ділове та просторове мислення. Кондитер готує безліч ніжного печива,
смачних цукерок, безліч спокусливих пирогів, тортів та тістечок – все це належним чином оцінять усі без винятку гурмани. Найбільше захоплення викликає незвичайна випічка. Завдяки свіжим та якісним продуктам, безліччю спецій та прянощів, ароматичним речовинам у наш час досить просто приготувати смачний недільний пиріг, святковий торт або вишукану випічку до горнятка кави чи чаю.

Покоївка – це не просто людина, яка прибирає – це чарівниця, яка швидко наводить лад у Вашому номері та розкладе все на свої місця. Покоївка зустрічає і розміщує гостей. Здійснює щоденне, поточне і генеральне прибирання номерів і закріплених за нею приміщень загального користування згідно з прийнятою технологією і періодичністю. Приймає замовлення від мешканців на побутові послуги та забезпечує їх своєчасне виконання. Це акуратна, моторна, витривала, уважна, комунікабельна і чесна людина.

Черговий по поверху – це особа, яка при поселенні в готелі стає Вашим провідником, захисником та чарівником, який зробить Ваше перебування в готелі якомога комфортнішим. Черговий по поверху розміщує у номерах на поверсі гостей, яких направляє адміністратор. Забезпечує виконання мешканцями та обслуговуючим персоналом на поверсі правил користування та внутрішнього розпорядку в готелі. Здійснює розрахунки за надані послуги. Зберігає, приймає та видає ключі від номерів. Здійснює контроль за чистотою приміщень, збереженістю майна та обладнання на поверсі. Контролює вчасність виїзду громадян, які мешкали на поверсі. Веде обік вільних номерів та місць у номерах і повідомляє чергового адміністратора про їх наявність. Видає перепустки на винесення речей під час звільнення номерів і місць. Складає акти про забуті речі. Контролює якість виконання посадових обов’язків покоївками та прибиральницями на поверсі.

   Неможливо побувати у полоні смаку без хорошого фахівця з приготування їжі, але секретом успіху буде – вміння обслуговувати відвідувачів. Перші офіціанти з’явилися в Древньому Єгипті 6 тисяч років тому назад. Слово «офіціант» німецького походження і в перекладі означає «служити», «виконувати».

Офіціант повинен володіти здібностями актора, дипломата, лікаря-психіатра, мати добре розвинену мову, чітку дикцію, приємні риси обличчя, гарну поставу та ходу. Він має бути ввічливим, дотепним фізично витривалим, винахідливим та люб’язним. За день офіціант набігає до 3 км шляху та переносить до 3 тонн вантажу. Офіціанту доводиться обслуговувати відвідувачів, що займають різне соціальне становище — від робітника до президента. Щоб вміти спілкуватися з гостями різного віку та соціального становища, офіціанту необхідно вчитися підтримувати розмову, знати історію свого міста і свого народу, добре розумітися на кулінарії, на алкогольних і безалкогольних напоях з країн всього світу, враховувати етикет та національні звичаї інших народів, зокрема, туристів.

Бармен — професія, яка з'явилась понад сто років тому. Назва професії походить від англ. bar, що означає загородка, прилавок, стійка, які
відгороджують продавця від покупця. Професія бармена ставить певні вимоги до індивідуальних якостей людини. Найважливіші з них: вміння
проникати в духовний світ багатьох людей, бути надзвичайно комунікабельним, вміти вислухати про наболілі проблеми людини, співчувати та створювати настрій клієнтам.

      Правильний вибір професії – запорука майбутнього щасливого життя. У наші дні існує велика кількість професій, в яких молодь може самореалізуватися, але людям завжди хочеться виглядати красиво і модно. І хто їм у цьому допоможе, якщо не швачка? Сучасний костюм – це плід зусиль спеціалістів самих різних професій – а безпосереднім пошиттям розроблених моделей займається швачка.      

     Швачка досконало знає весь технологічний процес і грамотно його виконує із врахуванням всіх неповторних особливостей фігури замовника.
На сьогодні професія швачки є актуальною і постійно затребувана на ринку праці. Чим корисна професія швачки? Звичайно ж тим, що можна шити не тільки на замовлення, заробляючи гроші, але й одягати себе та всю свою родину.

Новини
Постановою Кабінету міністрів України від 12 червня 2020 р. № 480, підпунктом 1 пункту 4 якої фактично було заборонено проводити пробне ЗНО в закладах освіти!
червня 13, 2020
ВСТУПНА КАМПАНІЯ У ПРОФТЕХИ 2020 ВІД МОН, ЗАКЛАДІВ І РОБОТОДАВЦІВ — ВІДЕО
травня 26, 2020
День матері Україна традиційно відзначає у другу неділю травня.
травня 10, 2020
8 травня Україна відзначає День пам'яті та примирення.
травня 08, 2020
Від усього серця вітаємо Вас із солодким професійним святом — Днем Кондитера! Бажаємо найсмачніших рецептів і творчого натхнення, геніальних ідей і нових кондитерських шедеврів! Грандіозних досягнень, успіху в улюбленій справі і багато солодких моментів у…
травня 03, 2020
Default Image
квіт. 24, 2020

До уваги! Термінова інформація!

До уваги! Інформація про можливість отримання продуктових пакетів працівників навчальних…
Default Image
квіт. 16, 2020

Флешмоб “Світле Христове Воскресіння”

Чистий четвер українці традиційно присвячують підготовці тіла і душі до святкування…
Default Image
квіт. 13, 2020

Здорове харчування в умовах карантину

Здорове харчування в умовах карантину. Як правильно харчуватися під час карантину? Чи…
Default Image
квіт. 06, 2020

Професійна освіта в умовах карантину!!!

Навчальний процес здійснюється дистанційно за розкладом.
ПТУ №8 @ Всі права захищено.